Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Pædagogisk tilsynsrapport 2019

 

Er de forsikringsmæssige forhold vedrørende dagtilbuddet afklaret?

 

Ja

 

Overholder institutionen reglerne for befordring af børn?

 

Ja

 

Overholder institutionen kravene i bekendtgørelsen om legetøjsstandard?

 

Ja

 

Overholder institutionen reglerne om røgfri miljøer?

 

Ja

 

Overholder institutionen Sundhedsstyrelsens vejledning om hygiejne i daginstitutioner?

 

Ja

 

Overholder institutionen anvisningerne i Fødevarestyrelsens vejledning om godkendelse af køkkener?

 

Ja

 

Har institutionen udarbejdet en børnemiljøvurdering inden for de sidste 2 år?

 

Ja

 

På hvilke datoer afholder institutionen de op til 7 mulige lukkedage?

NB: Disse oplysninger skal opdateres under "Egne oplysninger" på din institutionsside i InstitutionsWeb.

   
 

Er institutionens lukkedage planlagt i overensstemmelse med Københavns Kommunes retningslinier for lukkedage?

 

Ja

 

Hvor mange pædagogiske dage (dage hvor hele personalegruppen er samlet i udviklingsøjemed) har I afholdt i det forløbne år?

 

3

 

Er der gennemført en APV i institutionen indenfor de sidste 2 år?

 

Ja

 

Er der særlige sundhedsmæssige problemstillinger i jeres institution?

 

Ja

 

Lever I op til kravene i "Målsætninger for klubber"?

   
 

Arbejder I indenfor de mål og rammer der er beskrevet i "Målsætninger for fritidshjem og KKFO'er"?

 

Ja

 

Overholdes reglerne for medicinhåndtering?

 

Ja

 

Overholder institutionen lovgivningen for journalisering, arkivering og brug af netværksdrev?

 

Ja

 

Har I sikret, at der er lavet arbejdspladsbrugsanvisninger (APB) for jeres faremærkede produkter?

 

Ja

 

Har institutionen en beredskabsplan?

 

Ja

 

Gennemføres der to årlige brandøvelser i institutionen?

 

Ja

 

Følges brandøvelserne op af en skriftlig evaluering?

 

Ja

 

Har institutionen valgt at arbejde med temaerne i den pædagogiske læreplan for dagtilbud?

 

Ja

 

Har institutionen valgt at arbejde med de seks kompetenceområder, der gælder for børnehaveklassen i perioden fra børnenes start i KKFO'en eller fritidsinstitutionen frem til skolestart?

   
 

 


BEMÆRK
Alle felter ovenfor skal være udfyldt, før du afslutter selvregistreringen.

   
 

Afsluttet

 

Ja

 

Selvregistreringstidspunkt:

 

01-04-2019

 

Selvregistrering gennemført af:

 

Billede fjernet.Jan Stær Nielsen

 

Sociale relationer - barn/voksenkontakten


   

 

 

Indsats

 

Tilpas indsats

 

Begrundelse
Din tekst bør maksimalt fylde 5-10 linjer.

 

Øen arbejder med en Runner funktion. Alle børn skal være ude til kl.14.30. Det er noget nyt som Øen er begyndt på og Øen mener at det har haft en god effekt ift. at alle børn skal kunne tjekke sig ind og at børnene får mulighed for bevæge sig lidt, så der skabes mere ro når de så må komme ind igen. Der er altid en fast aktivitet i gang udenfor, som regel i boldburet og ellers er det op til den enkelte medarb. hvad der sættes i gang mens børnene er ude.
På Palæet: Medarb. fortæller at de har en længere gåtur fra skolen og over til matriklen og det giver børnene mulighed for at få talt om skoledagen og få ”rystet” skoledagen af sig. Frugten er frivillig og noget som børnene kan gå til når det passer ind i deres aktivitet og leg. Det vil typisk være ved frugten, at aktiviteter for dagen vil blive annonceret, men der vil også være en medarb. der går rundt på etagen og fortæller børnene om dagens aktiviteter.
På Palæet er der opmærksomhed på, at børnene kan lege uforstyrret. Men der er en medarb. som stikker hoved ind engang i mellem. Der bliver dagligt til planlægningsmødet aftalt, hvilken medarb. der har hvilket rum og hvem der deltager i aktiviteter.
Øen fortæller at deres hverdag er sammenlignelig med det som foregår på Palæet.
Der er lavet en beskrivelse af, hvordan FI arbejder med pejlemærket. Der er kigget på den overordnet struktur og hele personalegruppen, har været med til, at lave denne beskrivelse. Et eks. Kunne være at når man har Krea som aktivitet, så kan man være i fordybet samtale og at det fælles tredje er grundlag for relations opbygningen og vedligeholdelse af denne. På Øen har de arbejdet med antal ift. hvor mange der kan deltage i en aktivitet for at der kan være fokus på relationen. F.eks. I køkkenet kan de max være 4 som deltager. Medarb. fortæller også at de oplever, at børnene en gang imellem også vælger aktivitet ud fra hvilken medarb. der er tilknyttet aktiviteten.
FI arbejder med TOPI ift. at sikre at de har opmærksomhed på alle børn og særligt de udsatte grupper. Det ugentlige husmøde er også grundlaget for, at der er fokus på de børn som har brug for opmærksomhed. Palæet bruger gerne en SMTTI eller har noget på skrift ift. kl.13 mødet, hvor børn som kræver særlig opmærksom bliver gennemgået. Der vil ofte også være en aftale med forældrene ift. hvordan de arbejder med barnet. Det vil oftest være ud fra barnets egne interesser, at der skabes mulighed for at starte aktiviteter op og her vil medarb. være med til at starte op og sørger for, at det er en aktivitet, hvor der er mulighed for at få flere børn med ind og så kan det være at medarb. trækker sig, men medarb. vil løbende være opmærksom på, at barnet fortsat er en del af et fællesskab.
På Øen arbejdes der på at få en fælles tilgang og medarb. fortælle at det er en personalegruppe som er meget forskellige og gør tingene meget forskelligt.
Der er lavet BMW. Den pegede på at der skal arbejdes med sprog og hvordan vi taler til hinanden. Handleplanen er at der blandt andet arbejdes med sproget på børnemøderne. Det vil være til børnemøderne at der blandt andet kan italesættes hvordan vi taler sammen. Der skal arbejdes med fri for mobberi, hvor der også vil være fokus på sproget. Det vil være dagligdagen der skal synliggøre om arbejdet med handleplanen har en effekt. FI deltager på RC på skolen. Der er i år fokus på, hvordan FI og Skole kan få mest ud at RC. Der er et fælles ønske om at effektiviserer RC. FI tilbyder ikke trivselssamtaler efter 3 måneder. Det er Nyt for FI at dette er et krav.
PL sender det skriv der ligger ift. arbejdet med pejlemærkerne. Det er en beskrivelse af arbejdet med alle pejlemærkerne.

 

Anbefaling
Din tekst bør maksimalt fylde 5-10 linjer.

 

Der skal tilbydes trivsels samtaler. Det skal være tydeligt i SMTTI omkring børnemøderne, at det har en effekt at arbejde med BMW fokusområdet i den sammenhæng.

 

Inklusion og fællesskab


   
 

Indsats

 

Tilpas indsats

 

Begrundelse
Din tekst bør maksimalt fylde 5-10 linjer.

 

På palæet arbejdes der bl.a. med pædagogisk idræt/ BOB (Børn og bevægelse) og her er der fokus på inklusion, da alle skal deltage i aktiviteten. For at have fokus på det inkluderende, så foregår mange af opgaverne i hold, så man er flere sammen og meget er i grupper.
På Øen arbejdes der med ugeplaner og det vil bl.a. være her, at der planlægges aktiviteter i løbet af ugen. Det vil som udgangspunkt være op til den enkelte medarb. hvordan der er fokus på inklusion i den enkelte aktivitet. Det vil være med udgangspunkt i den voksnes viden om det enkelte barnet og dens interesser der afgør hvordan der arbejdes med inklusion i hverdagen.
Ifth. Handleplaner på børn, der har brug for særlig opmærksomhed samarbejdes der altid med forældrene. I handleplanen lægges der bl.a. vægt på, at der er en rød tråd mellem FI og hjemmet og det beskrives i handleplanen indenfor hvilke områder familien og FI arbejder i samme retning. Der samarbejdes med skolen og afholdes netværksmøder og dette er altid efter samtykke med forældrene. Der kan også være grupper af børn, hvor der skal arbejdes med gruppen og her inddrages forældre og skole også og der laves månedlige opfølgninger, både med børn og forældre. FI oplever at der er et godt samarbejde med skolen ift. handleplaner på børn som har brug for støtte i en periode.

 

Anbefaling
Din tekst bør maksimalt fylde 5-10 linjer.

 

Arbejdet med pejlemærket skal blive tydeligt i den pædagogiske praksis og det anbefales at matriklerne videndeler ift. hvilke gode erfaringer der er gjort rundt omkring på matriklerne ift. arbejdet med pejlemærket. Det anbefales at det bliver tydeligt i de voksen initieret aktiviteter at der er fokus på inklusion og børnefællesskab.

 

Sprogindsatsen


   
 

Indsats

 

Vedligehold indsats

 

Begrundelse
Din tekst bør maksimalt fylde 5-10 linjer.

 

Obs: Jeg oplever ikke medarb. folde sproget ud. Jeg oplever generelt medarb. som svare på tiltale fra børn, men jeg oplever kun sjældent medarb. der igangsætter samtaler eller folder samtaler med børnene ud.
Faglig dialog: Der er 3 sprogansvarlige i FI. På Palæet er fokuspunktet f.eks. påske i øjeblikket og her vil der være fokus på traditioner, hvilken mad man spiser, hvad er påske farver osv. På Palæet bruger de meget gåturen fra skolen og til FI matriklen, på de lidt længere samtaler med børn. Der arbejdes med dialogisk læsning og der er ved at blive udarbejdet en manual ift, hvordan alle matrikler skal arbejde systematisk med sprog og dialogisk læsning ift. majbørns perioden. PL sender dette materiale til PK når det er udarbejdet. Der arbejdes også med Literacy by literacy. Sprogarbejdet vil være et fokuspunkt i alle majbørns aktiviteter. Majbørns forløbs beskrivelse sender PL også til PK.

Obs. fra børnemøde, hvor det er børnene (2 kl.) der læser dagsorden op og skriver referat.
Det er et forsøg på, at få børnene mere inddraget i børnemøderne, at de skal læse dagsorden og skrive ref. Og ligesom styre mødet. Det er ret nyt hvordan børnemøderne bliver afholdt og at det er børnene der skal være så meget ind over.

FI samarbejder med skolen ift. de børn som er sprogligt udfordret. Både ift. hvad vidensoverdragelserne fortæller, men også hvis FI får en særlig opmærksomhed på et barn i majbørns perioden.

 

Anbefaling
Din tekst bør maksimalt fylde 5-10 linjer.

 

Det anbefales at det bliver tydeligt i den daglige pædagogiske praksis, at der arbejdes med at folde samtaler ud med børnene.

 

Forældresamarbejde


   
 

Indsats

 

Vedligehold indsats

 

Begrundelse
Din tekst bør maksimalt fylde 5-10 linjer.

 

FI videndeler løbende med forældrene og forældrene inddrages altid, hvis der laves handleplaner på deres barn og det er vigtigt for FI at forældrene er en del af arbejdet med handleplanen. Forældrekaffe er et dagligdags tilbud. Der afholdes 3 forældremøder om året, hvor det ene er for nye forældre/kommende majbørn. Det bliver nok til 2 møder om året fremadrettet. Der ud over afholdes der sommerfest og Julestue. Der inviteres til førbesøg for de børn som starter op i maj, så forældre og barn kan komme på besøg på den matrikel de har fået plads på. FI ringer til de forældre der ikke giver tilbage melding på om de takker ja til pladsen i FI. FI kommunikerer primært via KBH barn. Umiddelbart er der næsten 100% tilknyttet KBH barn. Der hænges også opslag op i FI på informationstavlerne, så de forældre der ikke tjekker KBH Barn, har mulighed for at få informationen i FI. Der er også tilfælde hvor der ringes hjem, for at sikre at informationen kommer frem. Der evalueres løbende på forældrearrangementer og det drøftes løbende med forældrebestyrelsen.

 

Anbefaling
Din tekst bør maksimalt fylde 5-10 linjer.

 

Det gives ingen anbefalinger her

 

Sammenhæng og overgange


   
 

Indsats

 

Vedligehold indsats

 

Begrundelse
Din tekst bør maksimalt fylde 5-10 linjer.

 

Der er valgt en bog og en sang ifbm. Stærkt samarbejde, så børnene oplever genkendelighed ift. en bog og en sang i overgangen fra BH til FI. Det er lige startet op, men FI vurdere at der efter majbørns forløbet godt kan evalueres på, om det havde den ønskede effekt ift. sammenhæng i overgangen fra BH til FI. FI har en 14 dages periode, hvor BH kan komme på besøg. Enkelte børnehaver takker ja til tilbuddet, men FI oplever ikke, at der er mange BH der benytter sig af tilbuddet (3 i år). Medarb. fortæller at der muligvis kunne laves en lille film ift. hvordan FI Amagerhylden modtager majbørn, som så kunne sendes ud til alle BH, så de kunne vise den for deres kommende majbørns gruppe. Der er byttedag med skolen en dag inden sommerferien, hvor kommende BH kl. børn kommer over 1 times tid på skolen og FI så tager de nuværende BH KL børn over i FI. Majbørnene kommer også med over og henter børn kl.14.00 og der vil være ture til de andre matrikler og skolegården i forårsperioden. FI kommer med anbefalinger til skolen ifbm. Klassedannelse. Da skolen arbejder med sen klassedannelse har FI ikke mulighed for at køre med samme spor på matriklerne, derfor arbejder FI med at 1 klasse er fordelt på 2 matrikler, så det forhåbentlig ikke bliver for sårbart, hvis der byttes rundt i klasserne i forhold til klassedannelsen. Der er besøgsdage fra FI til FC. Skolen laver også besøgsdag til FC i skoletiden. FI besøger de 2 nærliggende FC. Der laves vidensoverdragelse til FC og der laves aftale om mundtlig overlevering, hvis det vurderes at der er behov. FI modtager vidensoverdragelser fra skolen, da det ofte bliver det nemmeste. FI oplever fortsat at vidensoverdragelserne er mangelfulde og at de kun modtager 50% med mindre de går iver på skolen. FI oplever et godt samarb. Ift. de børn der har særlige udfordringer. Der er afsat 2 dage til vidensoverdragelsesmøder for de børn som har behov for en særlig indsats ifbm. Overgang fra BH til FI.

 

Anbefaling
Din tekst bør maksimalt fylde 5-10 linjer.

 

Det gives ingen anbefalinger her

 

Krav om refleksion og metodisk systematik i den pædagogiske praksis


   
 

Indsats

 

Vedligehold indsats

 

Begrundelse
Din tekst bør maksimalt fylde 5-10 linjer.

 

Der arbejdes med SMTTI på alle matrikler. Udgangspunktet er at der laves SMTTI på alle aktiviteter. De studerende laver SMTTE på alle de aktiviteter de laver i FI. Det er på husmøderne der arbejdes med SMTTI. PL sender eks. På et par SMTTI til PK. F.eks. i BOB bliver der evalueret med børnene efter aktiviteten er slut. FI oplever at det er forskelligt fra matrikel til matrikel om de lykkes med børnemøderne, men der er lavet SMTTI på børnemøderne og PL sender en til PK. Der arbejdes løbende på at tilpasse børnemøderne så de giver mening for børnene.

 

Anbefaling
Din tekst bør maksimalt fylde 5-10 linjer.

 

Det anbefales at det bliver tydeligt i alle SMTTI, at børnene er inddraget og har indflydelse på de aktivitetstilbud der er i FI. Det anbefales også at Det bliver tydeligt i SMTTI at børnene deltager aktivt i evaluering af aktiviteter og indsatser.

 

Hvordan arbejder I med den nye styrkede læreplan?

 

Arbejdet er endnu ikke startet op.

 


Opfølgning
Her noteres særlige forhold, aftaler eller lignende der er indgået med institutionen/enheden.

 

Den faglige dialog tager udgangspunkt i KIDS scoringerne og de observationer der ligger til grund for KIDS scoringerne. Der vil de næste 2 år blive arbejde t med KIDS i FI Amagerhylden og det vil være handleplanen ifbm. KIDS der arbejdes med.

Der er ved obs. vikarer på stort set alle de matrikler jeg er ude på og jeg kan være i tvivl om, hvordan der arbejdes med at få inddraget/introduceret vikarer i det pædagogiske arbejde og aktiviteter med børnene. Jeg oplever primært at vikarerne agere iagttagende voksne og jeg ser kun sjældent at de er del af aktiviteter med børn eller at de interagere med børn.

 

Hvilket tilsyn forventes gennemført næste år?

   
 

Afsluttet